Ръководството на Ла Лига осъди създаването на Суперлигата.

Шефовете на испанския футбол категоричено разкритикува решението за формиране на "отцепническо, елитарно състезание".

"Ла Лига категорично осъжда неотдавна публикуваното предложение за отцепническо, елитарно европейско състезание, което атакува принципите на откритото състезание, което е в основата на вътрешната европейска футболна пирамида.

Жоан Лапорта: Суперлигата е решение

Жоан Лапорта: Суперлигата е решение

Босът на Барса не изключи възможността за създаването на Супер Световна купа за клубове

Днес феновете на футбола в цяла Европа могат да мечтаят, че техният клуб, независимо от размера си, може да превъзхожда, да се изкачи на върха и да се състезава на най-голямата сцена. Ла Лига защитава тази европейска футболна традиция. Концепцията, предложена от 12-те европейски клуба, разрушава тази мечта, затваряйки вратата към върха на европейския футбол, допускайки само няколко клуба.

Рио Фърдинанд за Суперлигата: Богатите да стават по-богати, а за другите никой не мисли

Рио Фърдинанд за Суперлигата: Богатите да стават по-богати, а за другите никой не мисли

"Как са събрали дързост за такова нещо в ситуацията в света в момента?'

Ла Лига има горда 90-годишна история като открито състезание. Милиони фенове по света следват клубовете ни. Успехът на нашите турнири помогна на футбола да се превърне в ключов фактор за испанската икономика, отчитайки близо 1,4% от БВП и осигурявайки заетост на близо 200 000 души. Новопредложеното топ европейско състезание не е нищо повече от егоистично, егоистично предложение, предназначено да обогати още повече и без това супер богатите. Това ще подкопае привлекателността на цялата игра и ще има дълбоко увреждащо въздействие върху бъдещето на Ла Лига, нейните клубове и цялата футболна екосистема. Това унищожаване в крайна сметка ще доведе и до провала на това ново състезание и участващите в него клубове, които са постигнали своите успехи въз основа на спечелването на титли и трофеи, които сега ще бъдат ограничени. Използваме всички мерки на наше разположение и работим с всички заинтересовани страни, за да защитим целостта и бъдещето на испанския футбол", се казва в изявлението.

Рой Кийн: Суперлигата е създадена с пари и от алчност

Рой Кийн: Суперлигата е създадена с пари и от алчност

"Мисля, че това е абсолютен позор"