Селекционерът на Испания - Луис Енрике бе много щастлив след успеха над Италия (2:1) на 1/2-финала в Лигата на нациите. Така бе сложен край на серията от 37 мача без загуба на "Скуарда адзура". В същото време пък тази победа класира "Ла Фурия" на финала в турнира.

"Това бе много хубава победа, наистина. На първо място, защото ни класира на финал. Ясно бе, че един ден трябваше да се стигне до момента, в който Италия ще загуби. Въпреки това смятам, че постижението им е невероятно. Днес ние останахме верни на това, което винаги сме показвали на терена.

Ние, които познаваме Гави, вече знаем силните му страни. Наистина не е нормално да имаме играч с такъв характер на толкова млада футболна възраст. Харесвам подобни футболисти, които умеят да правят последния пас. За щастие, можем вече да му се насладим.

Има какво да подобряваме, особено в позиционно отношение. Като цяло двубоят ми хареса. Късметлия съм да водя отбор от страна като нашата, където мога да избирам между 40-50 футболисти за националния отбор. Тази победа ни носи радост, но представянето ни не бе идеално".

Испания победи Италия с 2:0

Испания прекъсна серията на Италия и се класира за финала на Лига на нациите

Феран Торес отбеляза и двата гола за "Ла Фурия Роха"