Бившият капитан на испанския национален отбор и футболна легенда Икер Касияс е свързан с президентския пост в Испанската Футболна федерация. В момента стражът все още се възстановява от инфаркта, който получи миналата година по време на тренировка.

Медиите в Испания твърдят, че някогашният капитан на Реал (Мадрид) е имал среща с настоящия президент на Ла Лига Хавиер Тебас. Бившият му съотборник в "белия балет", Давид Агансо, също го навива да поеме длъжността.

Икер Касияс тренира с Порто

Икер Касияс тренира с Порто

Стражът отново е на терена след сърдечния удар

"Като президент на Асоциацията на Испанските Футболисти, бих искал президентите на Федерацията да са футболисти. Познавам Икер от 30 години, той обича футбола. Добре е за демократичността да има повече от една опция за президент", заяви Агансо.

Следващите избори са в края на март, точно преди приятелския мач на Испания срещу Германия. Ако световният шампион наистина има намерения да се кандидатира, то ще предстои официално да обяви края на своята кариера. В противен случай, настоящият президент - Луис Рубиалес, ще бъде преизбран за още един мандат от 4 години.