Бившият номер 6 в световната ранглиста Жил Симон (Франция) преодоля квалификациите на турнира по тенис в София с награден фонд 389 270 евро. Поставеният под номер 1 в пресявките Симон елиминира в решаващия мач украинеца Иля Марченко с 6:2, 6:3 и се класира в основната схема при дебюта си в зала "Арена Армеец".

Чилич посочи фаворита за титлата на Sofia Open

Чилич посочи фаворита за титлата на Sofia Open

"България е голяма спортна нация, но не съм имал шанса да дойда досега"

Опитният 35-годишен французин спечели важните точки с по-стабилна игра от основната линия, за да триумфира след малко повече от час и половина на корта. Той поведе с 5:0, след което взе първия сет, а след ранна размяна на пробиви във втората част Симон дръпна с 4:2 и запази аванса си до края.

Французинът, който е 59-и в света в момента, е най-титулуваният играч в квалификациите и като цяло в българската столица. Той има 14 титли от общо 22 финала в Тура на АТP.

Sofia Open 2020 - любопитни факти

Sofia Open 2020 - любопитни факти

Вижте подробности

Японецът Таро Даниел също продължава в основната надпревара, след като надделя над словака Мартин Клижан с 6:3, 6:4 за 82 минути, след като не допусна пробив в мача. Четвъртият в пресявките Даниел, който е 114-и в световната ранглиста, дръпна с 4:1 по пътя си към успеха в първия сет, а във втората част той реализира единствен брейк в деветия гейм, след което затвори мача при собствен сервис.

Седмият поставен в квалификациите Клижан, който през тази седмица е 149-и в класацията на АТP, е полуфиналист в София в първото издание на турнира през 2016 година, а има и два четвъртфинала през 2017 година и през миналия сезон. Той все още има шанс да попадне в основната схема като "щастлив губещ".

Пабло Андухар се отказа от участие на Sofia Open 2020

Пабло Андухар се отказа от участие на Sofia Open 2020

Същото стори и сърбинът Ласло Джере