Изгряващата гръцка тенис звезда Стефанос Циципас заяви, че участва на турнира Sofia Open 2019, за да го спечели и не играе, за да достигне до втория кръг или до четвъртфиналите.

"Радвам се, че съм в София. За втори път съм тук. Предишният път беше студено, но сега е доста по-хубаво. Благодаря на организаторите, че ме поканиха и правят такъв невероятен турнир, голям централен корт, всичко е прекрасно организирано, храната е хубава. Благодаря за поканата. Разбрах, че доста хора от Гърция ще дойдат в залата да ме подкрепят. Това прави участието ми още по-приятно. Играя в турнира, за да спечеля. Не играя, за да стигна втори кръг или четвъртфинал.

Програма за петия ден на Sofia Open 2019, Циципас започва участието си

Програма за петия ден на Sofia Open 2019, Циципас започва участието си

Ще се изиграят 6 осминафинала и 3 мача на двойки

Невероятно е като се сетя за победата над Федерер, като сбъдната мечта. След мачбола сякаш мозъкът ми експлодира, никога няма да забравя този момент, да победиш идола си. Сигурен съм, че следващият път ще е различно, той ще знае какво да очаква. Обичам да играя с такива играчи, дори като печеля, научавам много неща. Именно заради такива моменти играя тенис", сподели Циципас.