Григор Димитров използва официалния си профил във "Фейсбук", за да подчертае, че е радостен от присъствието на родината си в календара на АТР. Българският тенисист обяви, че даденото от него мнение пред колегите от bTV е останало неразбрано.

Припомняме, че той определи турнира Sofia Open 2019 като "частен".

В същото време Гришо призова за организирането на повече турнири от ранга "Чалънджър" или "Фючърс" в подкрепа на тенисистите от по-ниско ниво.

"Здравейте, всички. След интервю, което дадох миналата седмица в България, искам да изясня моя коментар относно турнира София Оупън, защото очевидно не бяха представени правилно", пише в профила на Димитров.

"Радвам се, че има турнир от ранга АТР 250 в моята държава. Играх на него през 2017-а година и имах късмета да спечеля титлата, която е много скъпа за мен и е ценен момент от кариерата ми. Моят коментар бе свързан по-скоро към турнири на по-ниско ниво. Българската тенис федерация трябва да опита да организира повече турнири от ранга "Чалънджър" и ITF, за да подкрепя по-ниските нива на тенис в България", продължи българинът.

"Уважавам опитите на Dubai Duty Free да организира този турнир в София и им пожелавам успех през 2019-а и нататък. Надявам се в бъдеще да направим присъствието на тениса в България още по-осезаемо", завърши той.

Григор Димитров разочарова и извън корта, скочи срещу турнира в София!

Григор Димитров разочарова и извън корта, скочи срещу турнира в София!

"Това е частен турнир. Защо трябва да се прави такъв?", попита той