Две български двойки получиха "уайлд кард" за Sofia Open 2022. Александър Лазаров и Александър Донски и Пьотр Нестеров и Янаки Милев ще участват в надпреварата при двойките. Седмото издание на турнира от категория ATP 250 ще се проведе от 25 септември до 2 октомври в "Арена Армеец".

Трима шампиони от "Големият шлем" ще играят в турнира по двойки.

Водачи на схемата тази година ще са италианците Симоне Болели и Фабио Фонини. Победителите в "Аустрелиън оупън" през 2015 г. правят силен сезон, в който достигнаха общо пет финала в турнири на АТР. Болели и Фонини станаха шампиони в Рио де Жанейро и Умаг и се намират на десета позиция в годишната класация, даваща право на участие в заключителния турнир на Асоциацията през ноември в Торино.

Джейми Мъри е шампион от "Аустрелиън оупън" 2016 и US Open същата година и е бивш №1 в световната ранглиста на двойки. Британецът стана шампион на Sofia Open през 2020 г., а притежава също и пет титли в смесените двойки от турнири от "Големият шлем". Тази година негов партньор на Sofia Open ще е португалецът Франсиско Кабрал, №45 в световната ранглиста.

Друг ексшампион в София ще се завърне след двугодишно отсъствие. Робин Хаасе грабна титлата в "Арена Армеец" през 2018 г., а този път ще играе в двойка с Филип Освалд. Австриецът от своя страна е двукратен финалист на Sofisa Open - през 2016 и 2021 г.

Участниците в основната схема на сингъл Александър Бублик и Лоренцо Музети се впускат и като тандем в надпреварата по двойки.

Потвърдени участници в турнира по двойки за Sofia Open 2022

Симоне Болели (Ит)/Фабио Фонини (Ит)

Александър Бублик (Каз)/Лоренцо Музети (Ит)

Рафаел Матос (Браз)/Давид Вега Ернандес (Исп)

Франсиско Кабрал (Пор)/Джейми Мъри (Вбр)

Юго Нис (Мон)/Ян Жиелински (Пол)

Томислав Бркич (БиХ)/Гонсало Ескобар (Екв)

Робин Хаасе (Нид)/Филип Освалд (Ав)

Андрей Голубьов (Каз)/Александър Недовесов (Каз)

Фабрис Мартен (Фр)/Айсам-ул-Хак Куреши (Пак)

Роберто Карбайес Баена (Исп)/Бернабе Сапата Мирайес (Исп)

Фабиан Фалерт (Гер)/Оскар Оте (Гер)

Хънтър Рийс (САЩ)/Шиман Валков (Пол)

Роман Йебави (Чех)/Адам Павлашек (Чех)

Иван Шабанов (Сър)/Матей Шабанов (Сър)

Александър Лазаров (България)/Александър Донски (България)

Пьотр Нестеров (България)/Янаки Милев (България)