Димитър Кузманов игра тенис с десетки малчугани в родния си Пловдив, а от самото начало те му обявиха амбициите си да му вземат точки на корта.

Освен блясък в очите Кузманов дари на малчуганите и десетки автографи върху картички за Sofia Open 2019. А децата и родителите им обещаха да подкрепят Кузманов на на големия турнир в София от 3 до 10 февруари.

"Щастлив съм, че имам възможност да промотирам тениса и тенис турнира Sofia Open в моя роден град. Знам колко важно е да вдъхновяваме децата, а за мен е истинска радост, че мога да подаря такива емоции на децата на България. Пожелавам им да реализират мечтите си", заяви Кузманов.

Веднага след срещата в Пловдив Кузманов пое за нова вдъхновяваща среща с деца - в Благоевград. А в неделя заминава за турнири във Франция за старта на сезон 2019. След като се завърне отново в България за Sofia Open 2019, той ще очаква сънародниците си с български знамена по трибуните в "Арена Армеец". Освен да го подкрепят, те ще могат и да се насладят на изключителен тенис от някои от топтенисистите в света.

Българските любимци Димитър Кузманов и Адриан Андреев се включват с "уайлд кард" директно в основната схема на турнира и разчитат на българската публика за мощна подкрепа в "Арена Армеец".

Красен Кралев съобщи, че Новак Джокович ще дойде за Sofia Open 2019

Красен Кралев съобщи, че Новак Джокович ще дойде за Sofia Open 2019

Сърбинът е обещал да гостува в столицата и да поиграе с наши деца