Петкратният световен шампион Рони О"Съливан поведе с 8:1 фрейма срещу надеждата на Тайланд Тепчая Ун-Ну в първата сесия от 1/16-финалния им сблъсък на Световното първенство по снукър, което се провежда в Шефилд.

Двамата майстори на щеката, които са известни с много бързата си игра, се очакваше да предложат най-вълнуващия дуел в първия кръг. За разочарование на телевизионните зрители О'Съливан не остави никакъв шанс на опонента си. Тепчая от своя страна направи прекалено много грешки за малкото време, през което престоя около масата.

Само 82 минути бяха необходими на двамата, за да приключат деветте фрейма, като Рони изпълняваше ударите си за средно 13 секунди, а съперникът му - за 17 секунди. Двубоят им може да подобри рекорда за най-бърз в "Крусибъл", който засега се държи от Рони О"Съливан и Тони Дрейго през 1996 година. Тогава Ракетата спечели с 13-4 за 2 часа и 47 минути.

Рони започна фантастично с брейкове от 101, 85, 115, 74, 88 и 76 точки. Тепчая се отчете със серия от 69 за да намали на 1-6 фрейма. Рони спечели следващата партия с два мини-брейка от 40 и 41 точки, а в деветата направи 65 точки, за да се доближи само на два фрейма от победата.

Двамата ще подновят спора си утре в 12:00 часа.

Братислав Кръстев-Брандо спечели втория ранкинг турнир за сезона на Българската снукър федерация

Братислав Кръстев-Брандо спечели втория ранкинг турнир за сезона на Българската снукър федерация

Младокът Велиан Димитров показа страхотен талант и стигна до финал