Рони О'Съливан води с 10-7 на Кайрън Уилсън след първия ден на финала на Световното първенство по в "Крусибъл", Шефилд. След първата сесия резултатът беше още по-убедителен в полза на Ракетата - 6:2, но във вечерната Уилсън успя да намали с един фрейм изоставането си. Той дори направи хубав рейд със спечелване на няколко партии, защото в един момент пасивът му беше 2-8, а впоследствие дори можеше да се доближи на един фрейм, но пропусна последната червена при 7-9.

Финалът продължава днес със сесии от 15:30 и 21:30 часа.

С брейкове от 49 и 51 Рони взе първите два фрейма за вечерта, но като цяло изпитваше трудности да поддържа добро темпо и правеше нехарактерни грешки. Уилсън отговори със серии от 92 и 50, а после и 40 точки чрез чудесна дълга червена за 5-8. Последваха нови мини-брейкове от 28 и 58 в полза на по-младия англичанин, а Рони се възползва от неточност на противника си и с поредица от 48 точки направи резултатът 9-6.

Уилсън реализира единстения си сенчъри брейк за вечерта от 100 точки за 7-9, преди да дойде пропускът му по последната червена в заключителния фрейм.

Това е седми финал за О'Съливан в "Крусибъл" и негов мач номер 90, с което изравнява рекорда на седемкратния шампион Стивън Хендри. О'Съливан е спечелил 67 от изиграните двубои, а легендарният шотландец има 70 победи на сметката си.