Отборът на Сливен ще излезе максимално мотивиран срещу Берое /Стара Загора/ в отложения си мач от 1-я кръг на "А" група, въпреки съдийското ощетяването в изиграните досега срещи и незначителния точков актив, предава sliven-sport. Спортно - техническият директор на клуба Драголюб Симонович заяви, че в изминалите срещи отбора е играл добре и е показал футбол, който не се отличава от водещите отбори в елита, но част от футболистите са притеснени от съдийското отношение към отбора.

"Ние като ръководство сме тези, които им обясняваме, че няма да е все така и че, въпреки младостта им не отстъпват на останалите отбори в групата. Имаме реален шанс в следващите три кръга да си изиграем срещите с настроение и да добавим нови точки за класирането", добави Симонович и поясни, че срещу Берое няма да им е леко, а и отбора не е непредвидим.
"Тимът на Берое играе приличен футбол. Няма да ни е лесно, но няма да е лесно и на Берое", добави сърбинът.

Дуци отбеляза, че съставът на ОФК Сливен се гради само от 16 футболисти, с наказаните и контузените. Проблем, които трябва да решат е, че няма вътрешна конкуренция при някой от постовете, което води до демотивация при отделни футболисти.

"В началото на първенството мислих, че съдбата ни ще се реши още в първите кръгове. За съжаление отнеха ни полагащи се точки, но съм убеден, че не сме закъснели, за да наваксаме. Не заслужаваме да се борим за оставане в групата. Работим добре и играем не по-лошо от останалите", каза още Симонович.