Треньорът на Славия Златомир Загорчич коментира победата с 1:0 срещу Пирин в 1/8-финалите за Купата на България.

Славия победи Пирин с 1:0 за Купата на България

Славия излъга Пирин и се класира на 1/4-финал за Купата

Единственият гол падна в началото на второто полувреме

"През по-голямата част от мача бяхме по-силният отбор. Имахме повечето ситуации, да имаха две греди Пирин. Като игра и като всичко останало заслужено спечелихме мача. Успяхме да си вкараме гола. Пирин се опита да натисне и ние изпуснахме на контраатака да решим мача".

"Доволен съм от силния ни период в началото на второто полувреме. Трябва да имаме малко повече спокойствие, когато ни натискат и да контролираме нещата. Да се надяваме, че следващите мачове и това ще оправим".

"Имаме си високи цели. Мен ме интересува това, което ни предстои в следващия мач срещу Ботев Враца. Нямаме много време, само два дни. Надявам се да повторим доброто представяне от днешния мач".

"Моето решение беше да оставя Питър Макрилос на резервната скамейка. Имаме достатъчно хора. Всеки си заслужава да играе. Ще редувам всеки един мач. Надявам се, че ще показват по-силни мачове, ще се доказват на терена. Това е начинът".

"Останахме само със Сораков на тази позиция. Едно момче, което не може да играе във всички мачове. Той си има качества и ще го използвам като титуляр. За едно младо момче конкуренция като Мапуку ще е много добре. Надявам се, че ще напредва и ние също като отбор. Нямам претенции за следващ съперник.