Полузащитникът на Славия Янис Карабельов говори пред Sportal.bg по време на лагера на "белите" в Турция. Халфът носеше капитанската лента през втората част на контролата с Олександрия, но все пак не смята, че е по-голям лидер на тима от останалите футболисти. Янис е на мнение, че вече е готов да направи следваща стъпка в кариерата си и да заиграе в чужбина, но докато е в Славия ще бъде концентриран в представянето си за тима.

"Не мога да се нарека лидер на отбора, всички сме такива. Дали аз ще съм капитан или друг, това го определя треньора. Ако съм аз, мисля, че ще се справя. Мисля, че съм готов да направя следващата крачка и да заиграя в чужбина, но времето ще покаже. За момента съм тук и трябва да върша своята работа. Ако се стигне до заминаване, ще мислим. Трябва да питате президента дали има интерес към мен", каза Янис.

Загорчич: Васил Добрев вече е футболист на Славия

Загорчич: Васил Добрев вече е футболист на Славия

"Винаги има възможност някой да си отиде"

"Ако успеем да останем в шестицата ще е перфектно, ако не, трябва да се стараем да подобряваме играта си и да трупаме самочувствие. Има още шест мача до края на редовния сезон. Целта ни е да спечелим колкото се може повече мачове. Ако останем в горната част ще играем със силните отбори, докато ако сме в долната, ще играем някои доста безсмислени мачове.

Карабельов говори за влиянието върху отбора на старши треньора Златомир Загорчич и легендарния вратар Георги Петков, който продължава да бъде част от тим.

"Аз мога само да бъда благодарен на господин Загорчич, защото получих един много ценен урок от него, когато бях под наем в Царско село, но ще го запазя за себе си. Гошо Петков е голяма фигура и отличен вратар. Той винаги ще бъде част от тима - неговата роля в съблекалнята е много важна. Той е лидерът на отбора и нашият капитан", обясни полузащитникът.

Славия завърши наравно в контролата с Олександрия

Славия завърши наравно в контролата с Олександрия

Мачът на турска земя бе първи за "белите" от зимния лагер

Янис направи дебют за националния отбор през 2019 година и се надява, че ще продължи да бъде част от представителния тим на страната ни. За предстоящия бараж с Унгария полузащитникът се надява да види стадион "Васил Левски" препълнен и обединен.

"Най-хубавото чувство, което един футболист може да изпита е да играе за родината. Невероятно и изключително. Няма леки мачове на международно ниво. Най-важното ще е ако може поне веднъж да видя националния отбор пълен и обединен. Очаквам да бъда част от тима, но това завсиси единствено от мен и представянето ми", завърши Янис.