Новият наставник на Славия Велислав Вуцов бе представен официално днес, лично от президента на клуба Венцислав Стефанов. Шефът на "белите" пожела успех на новия треньор и да донесе много радост на феновете на тима.

Привържениците на Славия посрещнаха Вуцов с аплодисменти, като му подариха шалче, шапка, книгата на Славия и протокола от създаването на клуба.

От името на фен-клуба му пожелаха да заобича Славия въпреки, че сърцето му е синьо, тъй като "белите" са най-стария софийски отбор. Селекционерът отвърна в характерния си стил, че най-хубавата година за него като футболист е била, когато е вкарал голове на ЦСКА и Левски с белия екип, и с тези мачове Славия е завършила с победа над грандовете.

Вуцов представи екипа си. Негови помощници ще бъдат Асен Букарев, Деян Ангелов и Валентин Букарев, който ще е треньор на вратарите. Останалите от щаба си остават, остават същите както до сега. "Искам да благодаря за топлото посрещане и да кажа, че въпреки синьото ми сърце, както казаха феновете, аз ще дам всичко от себе си и ще работя професионално, за да може Славия да върви напред. Навсякъде, където съм работил съм държал на реда и дисциплината, и със сигурност и в този отбор дисциплината ще бъде на ниво. Ще продължим ад разчитаме на млади футболисти. Радвам се, че основното ядро на отбора се запази, тъй като аз ще вляза малко в противовес с ръководството, защото според мен боеспособен тим се гради с години и това във всеки трансферен прозорец да продаваш 5-6 футболисти и да взимаш нови не е добре. Връщаме си някои от играчите, които бяха преотстъпени. Това са Николай Петров, Николай Дюлгеров и Стоян Георгиев. Новото попълнение е Борислав Георгиев и още двама-трима чужденци. Разбира се, селекцията продължава и тя се прави във движение. Според мен отбора има потенциал, въпреки, че завърши на девето място. Не ме питайте да правя разбор или да обяснявам защо са девети, тъй като не е редно", сподели Вуцов, цитиран от БГНЕС.

Босът на "белите" призна, че Еньо Кръстовчев е пред трансфер в Славия и, че имат само още съвсем малко детайли за доуточняване.