Президентът на Славия Венцеслав Стефанов не скри разочарованието си от съдийството на дербито с Локомотив София, загубено с 0:1 в "Надежда".

След двубоя старши треньорът на белите Златомир Загорчич едва бе удържан да не нападне на терена съдията Красен Георгиев, а после пред медиите атакува остро реферите.

"Как да не са основателни претенциите на Загорчич и играчите, как да не се ядосват? Отменят гол на Славия, една минута, след като е отбелязан. След това има дузпа за Славия, а съдията изобщо не търси ВАР, защо? Значи за едните може, а за другите - не може.

За мен това е порочно съдийство. Срещу Арда същото... Нещата се трупат и понякога човек не издържа, избухва. Това е жива кражба. Накрая да няма съдии и да има само ВАР.

В случая не знаем кой решава - съдията ли или ВАР? Само прехвърлят топката. Да се изяснят. То не сме само ние. Цяла пролет всички отбори са недоволни от намесите на ВАР", бесен бе пред "Тема Спорт" босът на Славия.

Славия с остра декларация: Реферско безочие и наглост! Разгониха ни фамилията...

Славия с остра декларация: Реферско безочие и наглост! Разгониха ни фамилията...

"Столичното дерби между Славия и Локомотив бе решен от ВАР бусчето пред стадиона"

"Дано в мача с Локомотив София за купата, който ни предстои след паузата, да няма такива неща и да има някаква справедливост, която да възтържествува", пожела си Стефанов.

За това дали е провел разговор с афектирания Златомир Загорчич той добави: "Какво да говоря със Заги? То не му се говори на човека. Сега 100 процента ще го глобят. Там винаги са принципни и държат на буквата и точката", добави Венци Стефанов.