Президентът на Славия - Венцеслав Стефанов е оптимист, че през юни футболът ще се завърне по българските терени. Според шефа на "белите" идеята на френския президент Еманюел Макрон за спиране на спорта в цяла Европа до септември няма да намери реализация.

Венцеслав Стефанов: Ако всичко е наред, от юни ще можем да гледаме футболни мачове

Венци Стефанов: Ако всичко е наред, от юни ще можем да гледаме футболни мачове

"Мисля, че е възможно играчите да идват на тренировка"

"Трудно бих могъл да коментирам намерения на президента на Франция, но все си мисля, че футбол ще има скоро. Аз съм оптимист, че през юни ще гледаме футбол в България. Някои държави разхлабват мерките - виждате, че в Беларус се играят мачове. В Швеция хората работят, бизнесът си функционира.

Не съм привърженик да се стои по кутийките и да се лее психоза. Това нещо може да избие някъде! Накрая някой ще хване пушката и ще почне да гърми. Коронавирусът може и да не убие някого, но ако му избие сачмата, какво правим?!

Всяка година има солидна вноска "солидарност" от УЕФА към БФС

Всяка година има солидна вноска "солидарност" от УЕФА към БФС

Тя е на стойност от 1,9 милиона евро

В крайна сметка не бива да се месим в Божиите работи. Шапки долу за медиците и полицаите, които са на първа линия и помагат на хората! Интересно обаче дали ако направим съпоставка на загиналите от вируса и тези от катастрофи, няма да се окаже, че по пътищата не са умрели повече хора. А уж трафикът намаля, спряхме колите.

Спортистите са млади и здрави, като ги затвориш до септември, какво ще постигнеш? Те ще се побъркат от стоене вкъщи, от бездействие. Току-виж след кризата се напълнило с джендъри по улиците. Както казах, не се знае накъде ще избие всичко това", заяви Стефанов пред "Спортал".

Венци Стефанов: Славия никога не е бил зачислен на държавна ясла!

Венци Стефанов: Славия никога не е бил зачислен на държавна ясла!

"Да храниш стотина човека не е лесно, макар че някои си мислят, че е нищо, шега работа с някакви "ритнитопковци"