Президентът на Славия Венци Стефанов е поискал обяснение от съдията Георги Кабаков защо дузпата в полза Хебър е била пребита. Видео, което се разпространява в социалните мрежи, показва как Стефанов отваря вратата на VAR вана и говори с хората вътре, като не се чува какво точно са обсъждали. По наредба обаче това е недопустимо и Стефанов го грози глоба, която може да е в размер на 5 000 лева.

Ето какво заяви по темата Стефанов пред Dsport:

"Направих това, защото бях сигурен, говорих и с момчетата, че Георги Петков не е извън голлинията. Георги Кабаков ми показа, че пръстите му били отвън голлинията. Стъпил на голлинията, но пръстите отвън. Аз му благодарих и това беше", каза Стефанов.

"Защо да ме грози глоба? Нямам ли право като президент да видя защо е пребита дузпа. Такъв скандален случай няма друг. Него не го ли грози глоба за това, че Славия е ограбен. Смятам, че трябва да има справедливост. Друг е въпроса кой как разбира въпроса. Аз го разбирам така - да видя защо е отсъдил пребиването", допълни той.

"Първо Георги Кабаков ми каза, че се прави запис. Нека да се записва. Нямам нищо против. Искам да видя защо дузпата е пребита. Той ми показа, че пръстите на краката са му били пред голлинията, но иначе е стъпил на голлиинята. Не се съгласявам с такова нещо. Да влязат вкъщи да те ограбят и ти да си съгласен, че са те ограбили", каза още Стефанов.

Той не коментира треньорската смяна в Славия, като заяви само: "Добре дошъл на Златомир Загорчич. Дано всичко занапред да бъде нормално спрямо съдийството. За футболистите и треньорите не се притеснявам".

Хебър - Славия 1:0 в мач от efbet Лига

Късна драма в Пазарджик! Хебър тушира Славия след пребита дузпа в последните секунди

Георги Вълчев отбеляза победното попадение дълбоко в добавеното време