Венци Стефанов даде кратко интервю пред колегите от "Спортал", в което обяви кога Славия отново ще приема домакинските си мачове на собствения стадион. Вижте какво каза президентът на столичани пред колегите.

Г-н Стефанов, националният отбор на България среща Кипър и Норвегия. Ще успеем ли да се преборим с коравите ни съперници?

- Нашите момчета трябва да бъдат доста концентрирани. Естествено, на мен ми се иска да извлечем максимума от тези два мача. Не знам дали това ще се случи, но задължително трябва да вземем поне четири точки. Може да се окаже, че гостуването в Норвегия ще бъде по-лесно, тъй като домакините на всяка цена ще се хвърлят в атака. Ще търсят задължителна победа, което ще открие възможности пред България.

Как ще коментирате повиквателната на Георги Петков? На 42 години той е един от най-добре представящите се вратари в Първа лига.

- Георги Петков разполага с много добри качества. Това не е тайна за никого. Ако Петър Хубчев прецени, той може да вземе участие в мачовете. Надявам се това да се случи. Ако Петков покаже истинскитe си възможности, със сигурност ще бъде много полезен за България.

Напоследък много се коментира какви премии ще получат футболистите, ако се класират на Европейското през Лигата на Нациите...

- Вижте, аз лично не съм запознат каква точно е сумата, но в едно нещо съм сигурен. Ако футболистите постигнат поставената цел, ще останат доволни. Според мен обаче преди такива важни мачове не бива да се говори и мисли за пари. Играчите преди всичко трябва да играят за честта на България. Никой няма да ги забележи в мачовете от родното първенство, а по време на битките на голямата сцена. Какво по-хубаво да играеш за националния отбор.

Защо Славия допусна загуба от Левски? Отрази ли се отсъствието на Георги Петков?

- Разбира се, че даде отражение. Когато Георги Петков е на вратата, защитниците пред него играят много по-стабилно. Срещу Левски бранителите направиха две грешки и ни вкараха два гола.

Кога Славия ще се върне в своя дом? Докъде стигне работата по изграждане на осветлението на стадион "Славия"?

- В момента тече работа по изграждането на осветлението. Даже в момента тече окабеляването. Първоначално от фирмата, която слага осветлението, ми казаха, че до 10 ноември ще са готови, но наскоро поискаха още 1-2 седмици срок. Надявам се до 20 ноември всичко да е готово. Както знаете, Славия смени настилката на официалния терен. В момента тревата е в отлично състояние. Същото се отнася и за помощните терени.

Левски победи Славия с 2:0 в мач от Първа лига

Левски триумфира в още едно градско дерби, Слави Костов блести и срещу Славия

"Сините" остават лидери в Първа лига преди визитата на Лудогорец