Президентът на Славия - Венцеслав Стефанов заяви пред "Спортал", че има политическо намерение за промени, засягащи хазартните компании. Той призова политиците да не обезкървяват футболните и спортните клубове.

"Само едно нещо искам да им кажа - да не правят това безумие! Да не си го помислят въобще! Някои политици явно искат да променят нещо, което въобще не им е работа. Ако не знаете, да ви кажа, че бетинг компаниите поддържат 2/3 от футболните клубове! Същото се отнася и за другите спортове. Знаете за кои компании говоря - те са върху фланелките на всички отбори. Това са компании, които са регистрирани в държавата и носят милиони приходи в хазната. Готви се едно безумие от хора, които не са се събличали по физическо, отсъствали са от тези часове в училище.

При нас в Славия има над 600 деца, които тренират, възпитаваме ги, държим ги далеч от пороците на улицата. В крайна сметка тези дечица мечтаят, всяко дете трябва да получи шанс да види мечтата си изпълнена! Страшно нещо е незаконният хазарт, там да насочат усилията си. Питам политиците кой ще дава пари за спорт? Пробвал съм през годините най-различни варианти - например безалкохолни напитки, говоря за световноизвестни марки, и нищо! Нищо. А тези фирми дават милиони на клубовете. Пак казвам - това ще е безумие!

Загорчич: Има интерес към Светослав Вуцов

Загорчич: Има интерес към Светослав Вуцов

"Но въпросът е към ръководството"

Едни момченца и някои момиченца искат да злоупотребят с мечтите на децата. Те гледат собствената си облага, а знаят ли как се издържа футболен клуб, как се поддържа детско-юношеска школа? Такива трябва да бъдат изхвърлени от управлението на държавата! Това ще е много сериозен удар по спорта. Вместо да мислят глупости, да видят, че нямаме един нормален стадион. Северна Македония, дето са един файтон хора, бивша наша провинция, имат стадион в Скопие, какъвто ние нямаме.

Тези политици да видят, че бетинг операторите помагат на спорта в цяла Европа - да погледнат фланелките на отборите в Англия, Франция, Испания и пр. Това да видят тези проевропейци! Лицензираните оператори не трябва да се пипат, трябва да се оставят да работят и да помагат на българския футбол. Това са компании, които вкарват милиони в държавата. Хората със здрав разум в парламента не трябва да допускат това нещо! Политиците, в чиито глави се е родила тази глупост, могат ли да гарантират с банкова гаранция такива милиони за спорта? Питам!

Има хора, които са специалисти по пробиотиците, но да не се бъркат в спорта. Служебното правителство си гледа работата, това го правят други в парламента - да си гледат пробиотиците! Сигурен съм, че и други мои колеги ще ме подкрепят в това, което казвам. Срещу това безумие. Политиците да не се занимават с глупости! Ако направят това нещо, апелирам да не се гласува за тях, защото това ще е убийство на българския спорт! А избори ще има скоро.

Готви се обезкървяване на българския футбол и на българския спорт! Говоря за куп клубове и федерации. Инакомислещи, които не са спортували и нямат деца, не се интересуват и подготвят едно безумие", каза Стефанов.

Славия представи четири нови попълнения

Славия представи четири нови попълнения

Вижте кои са те