Президентът на Славия Венцеслав Стефанов призова пред колегите от "Спортал" ръководните фактори в българския футбол да вземат крути мерки срещу отборите, излезли с юноши и резерви в решаващите плейофи от efbet Лига.

"Позор! Позор! Позор! Не съм очаквал такова нещо. Призовавам Футболния съюз да анулира резултатите на отборите, които започнаха да играят с юноши и резерви. Крути мерки! Това какво е?! Подигравка! Срамно е, откъдето и да го погледнеш. Отбори излизат с юноши, другите си взимат каквото им трябва, стана като на Женския пазар в София - дай ми, на ти.

Ангел Славков бесен: Едни играят с деца, други с резерви, това не е нормално...

Ангел Славков бесен: Едни играят с деца, други с резерви, това не е нормално...

"Приятели ме помолиха да кажа всичко това"

Не е случайно, че УЕФА разследва три мача от елита, не е случайно. Затова казах - евала правя на Цветомир Найденов, човекът играе честно, отборът му всеки мач излиза за победа, така трябва да бъде. А не да гледаме циркове. Защитник на Локомотив се наведе, за да може другият отбор да отбележи. Това какво е? Младите момчета и резервите на Левски се опънаха, но накрая тях ги опънаха. Трябва да се вземат мерки! Иначе това нещо може да стане рецидив в българския футбол. Догодина в някои мачове някой може да излезе на терена с част от женския отбор. Пускаш момичетата и каквото стане. Срам!

Дори да не е записано като закон в наредбата, че нямаш право на такива комбинации със състава, има морален кодекс, има принципи на честността, които трябва да се спазват. Трябват хора с панталони и чест! Само тогава ще се оправи не само футболът, но и държавата. Затова БФС трябва да накаже тези отбори, които си позволяват да излизат с юноши. Разбирам да ги пускаш тези момчета през сезона, полека-лека плавно да трупат опит, тогава ще е друго, ще имат някакъв опит вече, но тук положението е друго. Нямам думи, срамно е! Превърнаха професионалния футбол в алъш-вериш. Наистина е позорно", каза босът на най-стария столичен клуб.

Сигнал до УЕФА за съмнителния феърплей на Лудогорец - Левски (Снимки)

Сигнал до УЕФА за съмнителния феърплей на Лудогорец - Левски (Снимки)

Вижте какво пише в писмото до централата