Президентът на Славия Венци Стефанов коментира пред колегите от Sportonline.bg отминалия есенен сезон на „белите". Говори за треньорската рокада на Милен Радуканов с Иван Колев. За внасяне на нов регламент за стимулиране на млади футболисти в „А" група, както и за Ивайло Петев и дали има възможност Бербатов да се върне в представителния тим.

„Ако ще и Реал(Мадрид) да бяхме победили, есенния сезон ни беше много слаб. Щом сме над чертата на изпадащите какво да говорим", категоричен е Венци Стефанов.

„Изиграхме доста посредствени мачове. Вярно е направихме два равни мача с ЦСКА,  реми в Стара Загора и в Разград и победихме Левски с 3:1 на „Овча Купел". Но и аз не мога да си обясня как с тези силни отбори се представихме силно, а с другите играхме слабо", пита се Венци Стефанов.

„При Милен Радуканов всичко тръгна повече от добре. Сглобихме състав, какъвто мечтаехме да имаме от доста време. Нещата потръгнаха също така доста добре. И дойде мачът на стадиона в квартал „Надежда" където загубихме от Локомотив. А имахме ситуации в тази среща, в които ако си бяхме вкарали головете, щяхме да победим убедително. И от тогава всичко се срина. И като не вървят нещата се стигна до смяната на Радуканов. Пак повтарям разделихме се с Милен по възможно най-коректния начин. И от негова и от наша страна", припомни Венци Стефанов.

„Сега треньор на отбора е Иван Колев. При него в началото също тръгнахме зле. Но после нещата се оправиха. За да се стигне до последните мачове в които заиграхме  много добре, но пък дойде зимната пауза", заяви Венци Стефанов.

„Ще помислим в БФС от новия сезон да намалим още повече „А" група. Ако отборите станат десет, тогава плейофи със сигурност няма да има. Ще има най-вероятно 36 кръга в които тимовете ще се срещат по четири  пъти", сподели Венци Стефанов.

„Със сигурност обаче регламент като задължително в отборите да играят трима футболисти до 21 години. Това ще го направим за да може да се дава път на юноши и на млади момчета в нашия футбол", смята Венци Стефанов.

„Смятам, че Ивайло Петев бе най-добрият избор за треньор на националния отбор. Въпросът е сега тимът да тръгне нагоре. Що се отнася до Бербатов, той продължава да е величина.  Показва го и във Франция.  За негово завръщане в националния отбор трябва да има обаче  първо негово съгласие. Затова да мине време и той да помисли", казва Венци Стефанов.