Президентът на Славия Венцеслав Стефанов постави нова цел пред отбора след отпадането за Купата на България от Локомотив София.

Белите продължават да гонят Лигата на конференциите, но вече през друг път - задържане на седмото място, на което са в момента, и после спечелване на баража срещу третия или четвъртия. За втори път в рамките на три седмици Славия надиграва червено-черните в "Надежда" и губи - 0:1 в шампионата и 1:2 за купата.

Славия поиска извинение от феновете си

Славия поиска извинение от феновете си

След отпадането за Купата на България

"Като не вкарваш, ти вкарват. Още ме е яд за пропуснатата възможност да се класираме на полуфинал, който щеше да е заслужен. Шансовете ги имахме - ударихме греда, безброй положения пред тяхната врата, атаки и... нищо.

Отдавам го и на липсата на късмет, и на липсата на достатъчно добри изпълнители, които да оползотворяват ситуациите. И най-вече, че четвърти или пети мач в последните минути ни бият. Явно играчите ни заспиват накрая", коментира пред "Тема Спорт" Стефанов.

"Този път съдийството (б.р. - главен рефер Георги Кабаков) беше перфектно за разлика от двубоя за първенството. Просто не можеш да се оплачеш от нищо, което да е повлияло", добави бившият член на Изпълкома.

"По-добре да запазим седмото си място, отколкото да гоним първата шестица. Там трудно ще стигнем до Европа. А през седмата позиция е един мач. Всичко се случва. Който и да е съперник - Левски, ФК ЦСКА 1948... имаш шанс. Баражът ще е поправителен за купата под някаква форма", сподели още босът на белите.

"Продължаваме работа със старши треньора Златомир Загорчич. Няма много варианти. Нека да свърши това първенство пък ще мислим за подсилване в атака, за варианти", завърши Венци Стефанов.