Президентът на Славия Венцеслав Стефанов даде обширно интервю, в което говори по много теми. Той се пребори с коронавируса.

"Има два варианта. При първия започваш да градиш нещо със здрави основи, няколко опитни футболисти и покрай тях бъдещите големи. И не чакаш резултати, просто градиш. За мен това е правилният вариант. Трябва да се дава шанс, без значение дали футболистът е в Кариана, ЦСКА или Лудогорец. Има предложение клубовете, които дават път на младите да бъдат поощрявани. Националните селекционери се избираха грешно. Първо се изредиха половината от САЩ'94, а след това се даде шанс на треньорите, които са били в Лудогорец. Да си треньор в Лудогорец е в пъти по-лесно, отколкото да си треньор в Монтана или Славия. При нас се работи с наличните кадри, които имаш. Не се купуват скъпи футболисти. Гошо Дерменджиев беше абсолютна грешка, казах още преди година. Беше грешка и Ивайло Петев преди това. Тотални грешки. Гошо е добър човек, разбира от футбол, но бъдещият селекционер трябва да знае кои идват отдолу, какво могат. С доказаните е лесно, трябва да се спре да се робува на клубове и имена.

Новият треньор на националния отбор трябва да бъде един от младите специалисти. В последните четири години Емил Костадинов прави с юношеските и младежките гарнитури единственото добро в нашия футбол. Не е лесно. Работата на Ангел Стойков показва резултати, Сашо Димитров също понапредна в някои отношения. Има и други треньори - винаги ми е харесвал Николай Киров-Белия. Трябва да започнем начисто, без зависимости! С Петев и чичо Гошо как да успеем. Балъков беше уникален играч, но преди мача с Англия на вратата сложи вратаря на Етър. Добър е, но ми е набор. А и идва мач с Англия, не с Гибралтар. Сърмов... Не беше сериозно, не го очаквах от Краси. Трябват перспективни футболисти, а не пенсионери. Едно време скачаха срещу Пенета. "Махай ги! Чичовото, тоя, оня...". Той обаче ги наложи и играха голям футбол.

Мишо Касабов не може да бъде човекът, който да определя националните селекционери. Това трябва да го направят хората, които работят с младите. Специалистите от клубовете също могат да си дадат мнението. Моето мнение е, че трябва да бъде задължително млад човек. Да му се даде 1 година изпитателн срок, да се види какво прави той. Трябва да има твърда ръка и да пипа с кадифени ръкавици. На този отбор с паднало самочувствие му трябва треньор, който да ги мобилизира, да ги вдига, да е активен. Трябва да имаме треньор-мотиватор. Дерменджиев беше помощник на Лечков в Сливен, после постигна успехи в Лудогорец. Хубаво е, но след това се оттегли от Лудогорец и какво направи? С Петев същата работа. Разкриха го, че качествата му са за Пирин (Благоевград). Лесно е да работиш начело на милионната селекция на Домусчиев. И аз ще направя едни групи в евротурнирите, ако ме сложат за треньор", каза Венци Стефанов пред "Спортал".

БФС освободи Георги Дерменджиев и Александър Димитров!

БФС освободи Георги Дерменджиев и Александър Димитров!

Националите и младежите без селекционери