Босът на Славия - Венцеслав Стефанов застана пред медиите за първи път през 2022 година. Освен ежедневните теми от българския футбол, благодетелят на "белите" говори и за старта на подготовката на най-стария столичен клуб. Ето какво каза той:

" И Христо и Лъчо Танев помогнаха за трансфера на Йон Бакеро. За Александър Иванов не е нужно да казвам кой е съдействал. Виждал съм го и като по-малък, виждал съм го и в Рилски спортист. От треньора зависи как ще ги ошлайфа, за да паснат в отбора.

Чужденци ще се пробват да впечатлят Заги

Чужденци ще се пробват да впечатлят Заги

Славия с първа тренировка днес от 15:00 часа

За пръв път чувам, че треньор няма нужда от нови футболисти. Той вижда, че в младите в отбора има много хляб. Той гледа на нашите деца като на свои деца. Иска от школата да излизат много таланти. Стараем се. Не мога да кажа дали ще има трансфери. Ако има подходяща оферта, ще дадем на всеки да се развива, а това е шанс и за по-младите да влязат в първия състав.

Има интерес към наши играчи, но оферта още няма. Питат, на пазара е така.

Хората в Славия няма от какво да се притесняваме, защото си правим сметката. Онзи ден видях, че някакво предприятие е дало на Берое 53 милиона. Ако някой даде 53 милиона на Славия, няма да излезем от Европа, а стадионът ще е приказка. Трябва да си правим сметката. Ако увеличим щата, ще има повече разхищения. Каквото посееш, това ще пожънеш. Състоянието на българския футбол е такова, каквото е. Футболистите, които са работили в отбори с по-малко пари, са по-мъжки момчета, другите са примадони.

Нов в Славия ще се ползва с протекцията на Христо Стоичков

Нов в Славия ще се ползва с протекцията на Христо Стоичков

Камата ще помага с каквото може на Йон Бакеро

Това момче, дето го пишат министър, той още от първия си ден показва пристрастието си към един клуб. Не само ЦСКА има желание да си построи стадиона. Той не става за тази работа, защото не се обръща към всички. Да си беше останал адвокат на ЦСКА. За това трябват пари. Имаме лични отношения с него като адвокат от едно време. Ако си човек и си справедлив, ще останеш в историята. Ти трябва да си министър на всички, на всички, не само на ЦСКА. Как ще ми помогне, с какво. Министърът да си гледа министерството".