Медиите в Северна Македония отразиха днешното интервю на собственика на Славия Венцеслав Стефанов. В него той нарече югозападната ни съседка "провинция на България" и това никак не се хареса на северномакедонците.

"Срам ме е, че една провинция на България - Македония, има стадион за чудо и приказ, а ние българите тук се чудим какъв претекст да измислим, че го няма този стадион.", заяви днес Венци Стефанов.

Стефанов: Левски е на изкуствено дишане и се подготвя в Дубай, ЦСКА си е ЦСКА, марка!

Стефанов: Левски е на изкуствено дишане и се подготвя в Дубай, ЦСКА си е ЦСКА, марка!

Националният стадион трябва да бъде в София, споделя той

Спортният сайт sport1.mk отдели специално внимание на това изказване. Ето какво написаха от медията:

"Провокациите от страна на България към Македония, за съжаление, нямат граници. Сега те навлизат и в света на спорта с голяма наглост и арогантност. Първият човек на Славия Венцеслав Стефанов още миналата година се показа като националист с пренебрежителни послания към Македония, но тогава поне играхме срещу тях, така че е ясно откъде идва мотивацията. Сега имаше нов изблик, лепвайки нов обиден етикет на Македония.

На пресконференция по повод началото на пролетния полусезон босът на Славия обсъди много неща - от финансовото състояние на българските клубове, през българските таланти, които не получават шанс, до политическото и икономическо положението на цялата страна. Във всичко това той намери начин да "жегне" и Македония, като я нарече българска провинция.

Честно казано, България има по-големи стадиони от "Тодор Проески", но са по-стари и според Стефанов не са за хвалене.", отбелязват още от медията.