Вратарят на Славия - Светослав Вуцов говори пред колегите от "dsport" след церемонията "Футболист на годината" 2022, в която за втора поредна година бе избран за №1 на своята позиция.

"Когато се качвах към сцената, малко ми туптеше сърцето повече от обикновено. Чувствам се изключително щастлив и горд от това, че за втора поредна година съм избран за най-добър вратар. Това е изключително голяма чест и отговорност към мен да продължавам да се развивам и да надграждам собствените си качества. Благодарен съм на всички журналисти, които са гласували за мен. Дано да оправдая техните очаквания към мен.

Готови сме за пролетния дял от шампионата. Имаме доста добра програма. Играем всеки мач за победа. Ако натрупаме точки в началото на първенството, можем да мечтаем за местата в Европа. Да не изключваме, че сме в борбата за Купата на България. Две поредни години отпадаме на полуфинал, дано тази година да е нашата.

Напълно реалистична цел е да преследваме място в зона Европа. Имаме страхотен колектив, треньор и организация. Не е на всяка цена. Няма да е проблем да играем на два фронта. Ние сме професионалисти. Хората в Европа играят за по пет купи на сезон. Готов съм за трансфер в чужбина. Трябва да е в подходящото време. Не бързам дали ще е в края на сезона или след това. Готов съм и физически, и психически", каза Вуцов.

Двама победители в категорията "Най-добър вратар", Антон Недялков е номер 1 при защитниците

Двама победители в категорията "Най-добър вратар", Антон Недялков е номер 1 при защитниците

Второто място е за Густаво Бусато (22) от ЦСКА