Президентът на Славия Венцеслав Стефанов и днес не пропусна да коментира теми от българския футбол. Отново, той говори най-вече за ЦСКА и Левски.

"Искам да кажа, че феновете трябва да подкрепят отбора си, а не да се бъркат в политиката. Уредникът на музея на ЦСКА каза, че сме направили тънка заменка за стадиона - тънки, дебели, тогава предложих на всички клубовете по този начин да узаконят собствеността си. И ЦСКА, и Левски отказаха! Васил Божков беше собственик на ЦСКА, на Левски беше Владимир Грашнов или Тодор Батков. Разговаряхме, предложих, но казаха, че имат други виждания. Аз не мога да съм бъркам в работата на другите. Единствено шефовете на Черно море ме послушаха.

Не съм взел за себе си стадион "Славия", това е за Славия, за бъдещето на Славия, за децата на и за всички слависти. Клубът не трябва да е като уличник. Просто ние мислехме за бъдещето, другите имаха друга политика. Тънки, дебели, ситни, големи - всеки да си гледа в собствената паница. Защо никой не казва, че Славия няма 1 лев задължение към никого и към никоя институция? Освен това за всички тези близо 30 години не сме получили 1 лев от държавата! Категоричен съм! Това защо не го дискутират? Удобно е само да ревем и да искаме от държавата. За осветлението на стадион "Славия" не сме получили 1 лев държавна помощ - има документи! Пред фактите и боговете мълчат.

Очевадно е, че през тези години държавата е помагала на Левски и ЦСКА. Вадят от архивите какво е станало през 1953 година, през 1956 година. А какво стана през последните 12 години? Дайте да видим. Определено на Левски е помагано повече от държавата. Трябва да се гледа обективно на нещата - някои са свикнали да работят на принципа, че у когото е химикалката, той определя резултата на играта.

Последната декларация на ЦСКА е простотия! Дори министърът да не е прав, не може така. Тези неща не трябва да се толерират. Живеем в интересни времена, а нали знаете, че един китайски мъдрец е казал, че това е наказание. Затова си носим кръста. Добре е всеки да се занимава с това, което му е работа. Човекът с музея да си гледа музея, фенът да си вее шала на трибуната и т.н. Свещена простота, казваше един приятел", каза босът на Славия пред "Спортал".