Стефан Велев коментира победата на Славия над Локомотив (Горна Оряховица) с 3:1. Полузащитникът се отличи с асистенция в тази среща и според него най-важното е, че са спечелени трите точки.

"Важното в мача е, че победихме. Имаше лека неувереност у момчетата заради загубите досега. Беше важно да бием и мисля, че заслужено го сторихме. Повлия ни червеният картон и дузпата, но само мога да поздравя съперника, че показа добра игра и до последно търсеше попадения. До края на мача имаше колебание при нас, но спечелихме мача мъжката".

Славия с победа номер 8 за сезона, Александър Димитров дебютира с поражение в Локомотив (Горна Оряховица)

Славия с победа номер 8 за сезона, Димитров дебютира с поражение в Локомотив

Резерва отсрами гостите в мача

"Равностойни са отборите в долната половина на таблицата, няма какво да говорим за амбиции. Важното е да бием във всеки мач, така се расте - само с успехи", сподели Велев.

Той разкри и как се е стигнало до трансфера му при "белите".

"Тренирах със Септември, но там само се готвех, защото чаках отбор от чужбина. Имах една оферта, но прецених, че не е добре за мен там. Чаках и друга оферта, но не се получи. Времето минаваше и така стигнах до Славия, клубът ми подаде ръка, аз също ще помогна, колкото мога. Оттук-нататък за мен е само Славия", сподели Велев и се върна на периода си в грузинския гранд Динамо (Тбилиси).

"Динамо е доста добър отбор, със страхотна база. Грузинското първенство имаше 3-4 отбора, които играят добър футбол, но у нас имаме доста по-добри футболисти и нивото е по-високо", сподели още полузащитникът, след което говори одобрително за политиката на новия си отбор да налага млади български футболисти.

Снимка 283853

Източник: LAP.bg

"Не мога да кажа какъв е проблемът на Славия, трябва да се залага повече на български момчета. Чужденците трябва да са само класни. В нашата държава няма много пари и затова трябва да се налагат само наши момчета", завърши Велев.