Славия е ноефициалният шампион на втората фаза на българския футболен шампионат.

Ако се направи миникласиране, включващо само 15-е мача от първата шестица, "белите" заемат първото място. Това стана факт след малко очакваната победа на момчетата на Златомир Загорчич над шампиона Лудогорец с 3:1. Така и двата отбора събраха по 10 точки, но Славия има победа в прекия двубой.

Ето и класирането:

1. Славия - 10 точки, 6:4 голова разлика

2. Лудогорец - 10 точки, 13:6 голова разлика

3. ЦСКА - 9 точки, 11:5 голова разлика

4. Берое - 6 точки, 5:9 голова разлика

5. Левски - 4 точки, 7:11 голова разлика

6. Локомотив (Пловдив) - 3 точки, 4:11 голова разлика

За разлика от предишните години, срещите от втората фаза направиха съществени размествания в крайното класиране. Шампионът Лудогорец, четвъртият Левски и шестият Берое запзиха позициите. ЦСКА се изкачи с едно място нагоре и зае второто място за четвърта поредна година.

Локомотив (Пловдив) загуби три места и завърши на пета позиция. Но именно Локомотив (Пловдив) се оказа арбитър за третото място. Славия направи най-голям прогрес, изкачвайки се до мястото за баража. Може да се напомни, че след 17-ия кръг на 25 ноември миналата година разликата между Левски и Славия беше 15 точки в полза на "сините" - 38 на 23. След това "белите" спечелиха 32 точки от 14 срещи, докато борещият се за титлата тогава Левски се задоволи с 15 точки.

Славия победи Лудогорец с 3:1 и ще играе бараж за Лига Европа

Подвиг! Славия измести Левски от мечтаното трето място след гръмко 3:1 над шампиона Лудогорец!

Невероятно представяне на "белите"