Момчил Цветанов е едно от най-новите попълнения в редиците на Славия. Чико разкри каква е причината отново да избере отбор от родното ни първенство, след като се завърна в България след краткия си престой в Полша.

"С моя мениджър решихме да се приберем в България и да намерим едно ново предизвикателство, което ще бъде добре за мен и за моето семейство, защото се случи на най-хубавото в моя живот - роди ми се детенце. Искам да бъда близо до семейството ми, до жена ми, за да мога да и помагам, тъй като това е първа бременност за нея. Исках да си бъда по-близо и до Пловдив, защото тя е там. Това беше най-добрият вариант за мен - да избера София и Славия. Благодаря на г-н Стефанов, че откликна на това желание да бъда в неговия отбор. Също така благодаря на г-н Загорчич, с който работих в Литекс. Ще имам възможност да играя отново в Първа лига. Надявам се, че от тук нататък ми предстоят по-добри неща.

Златомир Загорчич определи бойците за мача с Витоша

Златомир Загорчич определи бойците за мача с Витоша

Вижте групата на Славия

Доста време на бях играл в България. Беше ми интересно да се завърна на терена, да съм с доста българи, защото в чужбина гледат с друго око на теб. В тази обстановка за мен беше удоволствие отново да се завърна на терена и да покажа малка част от това, което мога.

Всеки един треньор си има неговите решения, неговите възгледи спрямо футбола и неговата теория. Със Загорчич имаме много добър в Литекс. Той познава отлично моите качества и мога да кажа, че сме в много добри отношения. Докато той е тук и докато г-н Стефанов иска, искам и аз да остана тук, за да помогна на отбора с моите качества.

Може би г-н Ганчев ми начерта пътя, по който ще тръгна. Благодарен съм му за това до ден днешен. До моето напускане се стигна, тъй като това е бизнес. Не се сърдя. Господин Гриша Ганчев иска от много време ЦСКА да стане шампион. Това беше решение на ръководството и аз си тръгнах с високо вдигната глава. Надявам се да съм оставил следа и това феновете още да го помнят. Дано Гриша Ганчев да наруши традицията и ЦСКА да стане шампион тази година", коментира пред "Диема спорт" Цветанов.