Нападателят на Славия - Жуниор Мапуку, говори пред "Блиц" за проблема, който имаше с клуба в последните дни. Както е известно, 31-годишният конгоанец не се беше явил на тренировки на отбора и беше отстранен от треньора Златомир Загорчич.

"Благодаря на президента Стефанов и на треньора Златомир Загорчич, заради това, че ме оставиха в отбора. Аз направих малка грешка. Напуснах тренировката без разрешение. Това беше първата ми грешка, откакто съм в Славия и повече няма да се повтори. Не се почувствах добре от постъпката си. Затова отидох при треньора, за да се извиня. Изпитах вина, за това, че клубът ми показа уважение, а аз не постъпих добре. Искам да отговоря на доброто отношение на Славия към мен. Сега отивам на почивка за десетина дни, но няма да спра да тренирам, за да помогна с всички сили на отбора през пролетта.

Това е личен проблем. Не искам да коментирам и да влизам в подробности. Информацията за починало мое незаконно дете е вярна и за мен беше много тежко да науча новината. Това беше причината да напусна тренировката на Славия. Сега обаче всичко е наред. Проблемът ми с клуба е разрешен. Мотивиран съм да върна старата си позната форма. Амбицията ми е през пролетта да видите познатия Мапуку Лъва, Черната сила, която всички познават от предишните ми изяви в България.

Категорично Венцислав Стефанов не е расист. Кълна се, че това е един от най-готините президенти, с които съм работил. Той е много добър човек. Ако беше расист, нямаше да ме вземе в Славия или щеше да ме уволни заради направената грешка. Той обаче ми прости и аз съм много благодарен за отношението му".

Славия се разделя с Макрилос, Мапуку все пак остава в клуба

Славия се разделя с Макрилос, Мапуку все пак остава в клуба

Лични проблеми съпътстват и двамата футболисти на "белите"