Животът на вратаря е странно нещо. Във вторник Светослав Вуцов понесе куп критики за представянето си за младежкия национален тим срещу Уелс, а в събота вечер бе големият герой за "белите". Но тук говорим и за психика, каквато явно определено най-малкият син на Велислав Вуцов и внук на легендарния Иван, има.

Светльо е само на 19 години, като е роден на 9 юли 2002 г. Логично с оглед на своето семейство, Вуцов сигурно не помни своята първа тренировка, но тя е била някъде около 2009 г., когато е на 7 години. Бил е в школите на цели 5 отбора - Славия, Левски, Ботев (Пд), Царско село и Септември (Сф). Ясно е че на някои от местата Светослав е бил, защото треньор там е бил баща му Велислав.

На два пъти се разминава с дебют в професионалния футбол. Първо за Царско село във Втора лига, когато влиза в групата за гостуване на Марица, но вместо него треньорът Веселин Великов залага на Павел Здравков, син на Здравко Здраков. Година по-късно той вече е в Септември (Сф) и влиза в групата за мач с Дунав (2:2), но остава неизползвана резерва за сметка на Янко Георгиев. Дебютът му в елита обаче идва на 21 ноември 2020 г. - при нулево реми с Етър. И оттам насетне той е твърдият титуляр на вратата на Славия. А безспорно най-силният му мач до момента беше на "Армията", където освен, че хвана дузпа на Греъм Кери, направи още няколко фамозни спасявания.

За никого не е тайна, че Светослав, странно за неговото семейство, което има тясна свързаност с Левски, е цесекар. Това стана ясно от клип, който се завъртя в социалните мрежи през лятото на 2020 г. Тогава Велислав Вуцов и единият от неговите синове - Петър, ликуваха, след като Локо (Пд) спечели Купата на България за сметка на ЦСКА, а тяхна "жертва" в клипа е именно младият Светослав, който тогава все още не е дебютирал в мъжкия футбол. Той слуша "ш**ахме чорбарите" от своя баща. Явно е бил на контра на Велислав и затова е станал цесекар. А след мача феновете на "червените" аплодираха младия страж, той им благодари ръкопляскайки, посочи сърцето си и стисна юмрук. Нещо, което не бяхме виждали от години. Дали Светослав ще последва Георги Йомов и Калоян Кръстев и ще отиде на "Българска армия" или ще замине за чужбина, по-конкретно за Англия, каквото е неговото желание, остава да видим. Но без никакво съмнение го очаква бляскаво бъдеще.

Светослав Вуцов: Радвам се, че измъкнахме точка от ЦСКА на "Армията"

Светослав Вуцов: Радвам се, че измъкнахме точка от ЦСКА на "Армията"

Дузпата ни даде стимул, споделя стражът