Стражът на Славия Георги Петков говори пред "БТВ" за периода си в Левски, както и за взаимоотношенията си с бившия президент на клуба Тодор Батков. Той разкри, че му е простил за решението му да го изгони от тима през 2009 г.  

"Никога преди мач с "Левски" не давам интервю. Никога не съм искал да съм под светлината на прожекторите. Предпочитам да си върша работата на терена", споделя Петков.

Връща се и към периода в "Левски" на "Герена". Напусна, след като го набеждават, че играе симулативно срещу "Спортинг" Лисабон. "Тодор Батков е страхотен човек, винаги може да се разбереш с него, но тогава го подведоха. Имаше много съветници и си изпати. тогава загубихме от "Спортинг" с 0:5, не минахме центъра... Най-добрите години на клуба бяха при него. Но аз не съм злопаметен. Простих и гледам напред", спомня си вратарят.

Сега мисията му е да помага на младите в "Славия". "Надявам се Светльо Вуцов да направи силен трансфер през зимата. Той се доказа и заслужава да продължи напред. Приличаме си - обича да играе пред пълен стадион и да го псуват". Най-голямата му опора е семейството. Обещал е на дъщеря си скоро да не спира от футбола, въпреки че майка му е против.

Георги Петков се завръща на "Герена"

Георги Петков се завръща на "Герена"

Ще бъде резервен вратар на Славия