Вратарят на Славия - Георги Петков, даде интервю за Gong.bg няколко дни след победата на "белите" над Левски на "Герена". Той обяви, че не помни друг български отбор да е надигравал по този категоричен начин "сините" на собствения им стадион. Стражът добави, че няма начин Левски да фалира, тъй като има много и верни фенове, като определи, че в момента единственото хубаво нещо на "Герена" е това, че феновете са плътно зад клуба и подкрепят по всякакъв начин Левски.

Ветеранът се върна във времето назад и сподели, че съжалява за жеста, който е отправил към Тодор Батков, като го отдаде на плод на емоции. Петков категорично заяви, че няма проблем с феновете на Левски, като дори преди няколко дни част от привържениците са го аплодирали на "Герена".

Петков е готов отново да облече фланелката на България, ако треньорите преценят, че може да бъде полезен.

"Продължавам да играя и най-важното е, че изпитвам удоволствие от футбола. Не се стремя да постигам рекорди. Времето ще покаже дали ще продължавам да чупя рекорди. Докога ще играя? Само да съм жив и здрав. Ако няма проблеми съм готов да помагам на Славия във всеки момент, в който клубът има нужда от мен", сподели Петков.

Георги Петков се връща в групата на Славия за мача с Левски

Георги Петков се връща в групата на Славия за мача с Левски

Най-старото столично дерби е утре от 14:15 часа на "Герена"

"От доста време не бях виждал Славия да играе по този начин и то на "Герена". Като се замисля много са малко, а не знам дали има български отбор, който така да надиграе Левски на собствения им стадион. Използвахме шансовете си и мисля, че се поздравихме със заслужен успех. Играхме освободено срещу Левски, защото при нас никой не ни е казал, че трябва да станем шампиони, да влезем в шестицата или да спечелим купата на България.

Нека минат още три мача и тогава ще правим сметки докъде може да стигнам през тази година. Както виждате при нас играят само български момчета, повечето са от школата. Стергиакис е грък, но аз не го броя, тъй като от доста враме е в Славия", добави опитният страж.

Венци Стефанов: Само Господ може да спаси Левски, Славия да не е Чепръчене!

Венци Стефанов: Само Господ може да спаси Левски, Славия да не е Чепръчене!

Босът на Славия бе изключително щастлив от победата на "белите" над Левски с 2:1 на "Герена"

"Далеч съм от Левски, но все пак десет години съм бил там. Естествено, че се интересувам какво се случва. Имам и приятели, с които контактувам. За жалост, единственото хубаво нещо в момента е, че феновете са зад отбора и правят всичко възможно този отбор да го има. С тези фенове няма как Левски да фалира. Това е голяма публика, която винаги ще застане зад отбора.

Лошото е, че на този етап Левски не играе както трябва. Какво означава дали феновете на Левски ще ми простят? Аз с тях нямам проблеми. Дори на загрявката чух ръкопляскания от тяхна страна. Феновете разбират, че към тях нямам нищо. Съжалявам за това, което стана през 2013 година, с жеста към г-н Батков. Може би направих това заради начина, по който постъпиха с мен. Не беше редно, но това са минали неща. Така, че няма проблем. Всичко бе плод на емоции. Затова пак казвам, че съжалявам, но това е минало. Трябва да гледаме напред".

Милан Миятович ще напусне Левски?

Милан Миятович ще напусне Левски?

Левски вече се подсили с двама вратари

"Никой не ни е поставял за цел да се класираме в шестицата, но резултатие, които постигаме, ни задължават. В Славия няма напрежение и затова постигаме добри резултати. Загорчич е три години в клуба и е доказал, че може да роботи с млади футболисти. Това му качество и успехите го задържат в Славия", каза още стражът на "белите".

"С Георги Георгиев се познаваме от Левски. Когато бях на "Герена" той беше трети вратар. Той е добро момче и добър вратар. Помогнах му да дойде в Славия. Тренира сериозно и се доказа като вратар. Самият той пожела да напусне Славия, тъй като е имал разговори с Левски. Имал е договорка с г-н Стефанов при по-сериозна оферта да бъде освободен.

При нас такива проблеми нямаме. Г-н Стефанов спазва мъжката си дума и има ли договорка, не спира никого. Казвал съм го доста пъти, че ако националният отбор на България има нужда от мен, съм готов да помогна. Само да съм жив и здрав, и ако треньорите в националния тим решат, че мога да съм полезен, от моя страна няма проблем. Имаме голям шанс да се класираме, още повече, че сме домакини. Надявам се на пълен стадион и подкрепа, за да може футболистите да се чувстват добре", завърши Петков.

Георги Георгиев се сбогува с досегашните си съотборници в Славия

Георги Георгиев се сбогува с досегашните си съотборници в Славия

Новият вратар на Левски днес е посетил съблекалнята на доскорошния си тим