Георги Петков даде интервю пред Sportal.bg в Сиде, където лагерува отборът на Златомир Загорчич. Бившият национален вратар коментира актуални теми от родния футбол и се върна към прословутия мач на 25 май 2013 година, когато Левски не успя да победи "белите" и изпусна шампионската титла на "Герена".

"Изпитвам любов към футбола, приятно ми е да се натоварвам, да тренирам, това ме държи в кондиция. Още не ми е омръзнало - нито играта, нито лагерите. Докато се чувствам добре, ще играя. Нямам контузии, не виждам причина да спра утре - функционално съм добре, не пропускам тренировка, както виждате.

И в предни години отборът на Славия е тръгвал по този начин, случва се. Въпросът е, че намерихме правилната посока, направиха се промени с г-н Загорчич, познаваме го доста от футболистите, с него се работи добре, знаем неговите изисквания и резултати дойдоха.

Славия ще завърши колкото се може по-напред. Направихме страхотни мачове в последно време, но нямахме късмет. Игрите бяха добри. Просто ЦСКА два пъти ни се измъкна, бихме Лудогорец. Важно е да побеждаваме и да сме по-напред в класирането.

При нас няма проблем при вратарите. Както виждате, с Ники и Светльо сме приятели. Това е най-важното, приятели сме и се разбираме перфектно. Те са добри момчета, искат да се развиват. Най-важното е да могат да попиват това, което им казва треньорът на вратарите г-н Станев и след това аз каквото им кажа, винаги слушат.

Вратарите в националния отбор? От доста време в клубовете не дават шанс на българските вратари, въртят се едни и същи имена. Последните години са Наумов, Дюлгеров и Светльо Вуцов. Няма други български вратари, на които да им се дава шанс. България винаги е имала много добри вратари. Повече се разчита на чужденците, което аз не го приемам. Но всеки клуб си решава за вратарите.

Никой не може да отрече качествата на Илиан Илиев - затегна колана в националния отбор, както се казва. Избраха се правилните хора и резултатите лека-полека ще дойдат.

Левски ли? Да, следя ги, но не толкова. Гледам контролите, когато имам възможност. Казвал съм го и друг път - не е толкова важна играта на Левски, а финансовото състояние на клуба. От това, което сме коментирали с приятели, доколкото разбрах, там всичко е уточнено вече - финансови проблеми и задължения, всичко е приключило. Пожелавам им оттук нататък победи, не срещу Славия де.

Доста се изговори за мача за титлата от 2013 г. Най-важното е, че на мен ми беше най-трудно в този мач. Беше кошмар. Каквото и да се беше случило, щях да бъда главният виновник. Но се радвам, че клубът, в който играя, успя да спре Левски.

Дали бих направил в днешно време "мустака"? Сега съм по-улегнал, по-спокоен човек, сега няма да го направя. След мача адреналинът е доста голям. Може от емоция пак да го направя, може и да не го направя. Затова казвам, че след мач трябва да помислиш една минута и тогава да правиш нещо. Тогава реакцията ми беше и може би, че мачът свърши. Защото напрежението в мен беше огромно. Много огромно, ви казвам. Като свърши мачът, все едно се преродих. Така се успокоих. Сега ако е мачът, не знам какво бих направил.

Как виждам битката за титлата? Мисля, че борбата ще е между Лудогорец и Черно море. ЦСКА не ги виждам, защото последните десетина мача, ясно е за всеки, че ЦСКА не играе добре. Видно е, че не играе добре. Съмнявам, че Черно море ще издържи. Мисля си, че Лудогорец няма кой да ги бутне. Имат организация, футболисти и сега добър треньор, така че за мен Лудогорец ще стане шампион.

Феновете на Славия да идват повече на стадиона, да се радват, защото това е Славия, това са юношите на клуба, на които се дава шанс. И дай боже да се радват на повече победи", заяви Георги Петков.