Бившият наставник на Славия Альоша Андонов сподели пред "Топспорт.бг", че не се е съгласил да остане на работа в клуба и затова напуска "Овча купел".

Преди дни Андонов бе заменен от Стевица Кузмановски начело на най-стария столичен клуб. Македонецът обаче сподели, че няма да разчита на досегашния наставник на клуба и от ръководството на "белите" съобщиха, че ще предложат нова работа на Андонов.

"Отказах категорично на предложението на шефовете. Не виждам какво мога да науча от Кузмановски. За мен той не е някакъв фактор в треньорската професия, каквито са Славолюб Муслин и Люпко Петрович.

Той и да ме бе поканил в щаба му, аз със сигурност щях да откажа", сподели Андонов, който недоумява за изказването на Кузмановски пред "Топспорт", че българските треньори са слаби и затова много от родните клубове разчитат на чужденци - "Не му прави чест да се изказва по този начин. Само ще му дам за пример Станимир Стоилов, който за пръв път класира роден тим в групите на Шампионската лига.

Дори не мога да се сетя Кузмановски какво е постигнал във футбола, че си позволява да говори такива неща. Само си спомням, че бе изгонен от Беласица, което казва много неща."

Специалистът разкри, че не е разговарял с Венцеслав Стефанов от много време. "Не съм се чувал с Венци, дори не ми каза, че съм уволнен. Единствено Веско Събев ми се обади. Той ми отправи и предложението за работа в Славия, което аз отказах. Иначе се разделям с отбора с добри отношения. Класирах отбора на 5-ото място в елита. Който и да беше начело на Славия едва ли щеше да постигне повече с тази организация. Петото място в крайното класиране бе летвата за нас", каза Андонов.

Младият специалист добави, че има варианти за нов отбор и не се притеснява за бъдещето си. "Три отбора от "А" група ме желаят. Сега обмислям предложенията. В момента си почивам, но в близко бъдеще ще стане ясно къде ще работя", завърши Андонов.