Хесус Навас обяви в петък вечерта, че напуска Севиля след края на сезона. В публикацията той се оплака, че никой в ​​клуба не му е предложил нов договор.

Президентът на Севиля Хосе Мария дел Нидо Караско обаче реши да реагира. Той говори на пресконференция, която се проведе до стадион Хесус Навас, където играе резервният отбор на Севиля. Караско обяви, че предлага доживотен договор на Навас.

Кике Санчес Флорес ще напусне Севиля след финала на кампанията

Кике Санчес Флорес ще напусне Севиля след финала на кампанията

Той ръководи испанския състав от декември 2023 г.

"Чувствам, че трябва да подчертая позицията на клуба, когато става въпрос за Хесус. Не би ми хрумнало като човек, като фен на Севиля или като президент да се противопоставя на най-голямата легенда на клуба. Дори този стадион може да бъде кръстен на Навас и не искам да влизам в конфликт с него нито публично, нито частно, но не мога да оставя да остане в аналите на историята, че Хесус не остава, защото Севиля не го иска. Става дума за недоразумение и не искам Хесус да страда", каза Караско и добави.

"От тази позиция му предлагам доживотен договор, за да може да играе тук колкото иска и след това да продължи да работи тук. Ако той се придържа към решението си, аз ще го уважа и ще направя всичко, за да му дам сбогуването, което заслужава, но се надявам, че Хесус ще продължи с нас, защото го заслужава и Севиля ще му даде това, което иска."

Навас започва кариерата си през 2003 г., а през 2013 г. преминава в Манчестър Сити. След четири години, прекарани в Англия, той се завръща в Севиля.

Общо игра за андалуския клуб 689 пъти във всички състезания, като държи рекорда за играч с най-много мачове в историята на клуба.