Нападателят на Септември (София) - Валери Божинов коментира в предаването "Арена спорт" по "БНТ" своето бъдеще във футбола, националния отбор и битката за президентското място в БФС.

"Все още не съм футболист на Септември. Благодаря на ръководството, че ми даде тази възможност да тренирам с отбора, но дали ще подпиша с клуба не мога да кажа. Важното е да съм жив и здрав и ще видим. Вече не съм на 20 години. Казах и на младите момчета от Септември, че бих дал много само и само да съм отново на 20, но не мога. Аз обаче не виждам проблем в годините, всичко е в главата. Познавам силите си и смятам, че имам какво още да дам на българския футбол", заяви Божинов.

Нападателят коментира и ситуацията около националния отбор, споделяйки, че трябва да бъде проявено търпение и към футболистите, и към Ясен Петров.

"Трябва търпение и да бъдем реалисти, гледайки къде играят нашите футболисти. Националният отбор е трамплинът за чужбина. Надявам се сега да направим едни добри квалификации. Всеки треньор го критикуват, но аз мисля, че трябва да сме по-позитивни. Смятам, че назначаването на Георги Иванов-Гонзо е важно, тъй като като тандем с Ясен Петров в Левски двамата бяха успешни", сподели бившият национал.

Божинов не пропусна да сподели своите мисли и по темата за борбата за президентския пост в БФС, заявявайки, че не е останал доволен от нападките между двата лагера.

"Не ми харесват тези нападки помежду им. Държавата трябва да помогне, защото няма как по друг начин да успеем. Ако тя не помогне, няма значение кой е президентът", коментира Божинов.

Пирин разби Септември (София) на Славко Матич с 6:0

Пирин разби Септември (София) на Славко Матич с 6:0

В контрола, играна в Благоевград