Треньорът на Септември (София) - Славко Матич заяви пред "Гонг", че е имал късмета да се учи и задава доста въпроси на Пеп Гуардиола, Алекс Фъргюсън, Жозе Моуриньо и Шави Ернандес по време на престоя си в Катар.

"Опитваме се да сме позитивни, да имаме добра позитивна енергия, което е важно, да не кажа и най-важно, и да имаме доверие помежду си. Последният мач ни дава още повече самочувствие, изиграхме един добър мач и резултатът беше добър за нас.

Мисля, че направихме много хубави неща и вярвам, че отбори като Септември, Арда и Славия ще помагат много на българския футбол и специално на националния отбор. Целта на отбора е да развива млади футболисти. Ще видим, липсваше ни малко късмет през седемте кръга досега, за да имаме още по-добри резултати.

Валери Божинов е голямо име, световно, не само българско. Той значи много за младите футболисти. Аз съм щастлив да имам такова момче в щаба и на терена като футболист. Много ни помога и за атмосферата и за футболистите.

Ботев (Пловдив) - Септември (София): 3:1 (Развой на срещата по минути)
на живо

Ботев (Пловдив) - Септември (София): 3:1 (Развой на срещата по минути)

Вижте подробности

Първо да кажа, щастлив съм, когато идва треньор от Сърбия тук. Саша Илич, сега и Младен Кръстаич. Мисля, че и тримата сме сериозни треньори. Говорих с Младен, имахме среща и му казах, че идва в правилното време тук. Вярвам, че той ще помогне, ние също сме тук да помагаме, аз съм му казал, че 100% в близко бъдеще може да намери национали от тук. Имаме много млади и нестандартни футболисти, каквито в България няма. Това е едно качество, което липсва в България и се надявам да сме добър пример за всеки отбор. Казал съм на Кръстаич да започне отначало и вярвам, че ще помага на българския футбол и националния отбор да върви нагоре.

Опитваме се да играем близко до европейския футбол. В Катар имах късмета да се уча и да задавам доста въпроси на Гуардиола, Фъргюсън, Моуриньо и Шави, който по онова време беше футболист. Това се случи посредством Бора Милутинович. Знаете колко голямо име е във футбола. той е мой ментор. Днешния футбол изисква много тичане, много работа и аз вярвам това да е правилната посока за развитието на българския футбол.

Най-качествените футболисти, в моя опит, са тези на Балканите. България има бъдеще. Има доста млади и талантливи футболисти, но трябва постоянство и търпение. За мен, националният отбор на България трябва да бъде между десетте най-добри отбори.

Саша Илич е един доста амбициозен млад треньор, с голямо желание да покаже качествата си тук и ЦСКА показва резултати засега.

Тук всички трябва да сме доволни, Целта е, винаги, да вървим нагоре. Младите футболисти имат още много пространство да се развиват. Вече направихме много добри неща и сега трябва да имаме търпение, да работим и да бъдем мотивирани да напредваме. Ще коригириаме грешки и ще напредваме още.", каза Матич.

В Сърбия с интересен анонс: На китарата... Димитър Костадинов

В Сърбия с интересен анонс: На китарата... Димитър Костадинов

Направиха асоциация с нашумялата песен от близкото минало