Пред Рома има големи предпоставки за развитие. Това сподели новият директор на Рома - Мончи, който беше назначен на "Олимпико" заради качествата си на трансферния пазар.

"Искам да се възползвам от възможността да отговоря на всички, които ми писаха в последните дни", заяви Мончи на пресконференция.

"Не се смятам за най-добрия спортен директор в света. Просто имах възможността да си върша добре работата и с течение на времето тя да е дала резултати.

Мончи: В Рома е "строено" много, трябва само да се надгражда

Мончи: В Рома е "строено" много, трябва само да се надгражда

"Искам да се отплатя за топлото посрещане"

Вярно е, че имах доста оферти, когато реших да напусна Севиля. Но избрах Рома, защото тук предпоставките за развитие са много големи. Не започваме от нулата, защото Валтер Сабатини свърши невероятна работа, същото се отнася и за Рики Масара. Възможността за развитие е огромна.

Знам, че ще имам възможността да вложа моите идеи. Знам и потенциалът на Ювентус, но съм амбициран да работя още по-силно. Няма да е лесно да стопим преднината им, но не е невъзможно.

Виждам, че в отбора има играчи, които са способни да стопят тази преднина. Трябва ни много работа. Вече се чувствам като неизменна част от Рома и обещавам да работим много", каза още Мончи.