Атакуващият халф на Рома - Николо Дзаниоло за първи път проговори след трансферната сага, която се разигра около него през януарския трансферен прозорец.

Низвергнатият от клуба и тифозите футболист изпрати отворено писмо до ANSA, в което обяснява за това какво е изпитвал през този период и обещава, че ще бъде на разположение на отбора.

"Много неверни неща бяха изговорени и написани през последните няколко седмици. Дойдох в Рома като неизвестен футболист и феновете ме посрещнаха като един от тях. Те ми дадоха увереност, кураж и обич в ужасните и тъмни моменти по време на моите контузии. В Тирана с това попадение (за победата на финала на Лигата на конференциите - б.р.) аз почувствах, че съм им се отплатил за всичко, което бях получил, допринасяйки за един чудесен и незабравим момент на радост за всички романисти.

На 23 години аз съм преминал през преживявания, които много от моите колеги не са имали през цялата си кариера: падения, изправяния, нови падения, нови изправяния и триумфи.

Последните месеци бяха деликатен период за мен, като ми стана трудно да разбера какво би било моето професионално бъдеще. Въпреки това винаги съм работил усърдно на терена и в тренировките с максимален професионализъм. След получените заплахи за първи път изпитах страх за мен и моите близки, почувствах се изоставен. Не ми се беше случвало преди и бях много уплашен. Бъдещето е в нашите ръце, аз протягам моите и се поставям изцяло на разположение на семейството на Рома".

Искан или не - Дзаниоло отново ще тренира с Рома

Искан или не - Дзаниоло отново ще тренира с Рома

Едва ли ще "помирише" терен