Даниеле Де Роси заяви, че е ако е разполагал с правомощията за това, би предложил на себе си нов договор като футболист.

35-годишният капитан на тима ще напусне "джалоросите" това лято.

"Искам да играя футбол и е налице минимална разлика в мненията в отношенията с клуба, но не храня лоши чувства към никого. Един ден ще говоря с президента. Също така не съм имал никакви проблеми с директора Франко Балдини. Представях си, че един ден ще бъда увит целия с бинтове, а те ще искат от мен да продължа да играя.

Нещата не се случиха по този начин, но трябва да го приема и да продължа напред. Ако бях директор, щях да подновя договора на футболист като мен. Справих се добре както с играта си на терена, така и при разрешаването на проблеми в съблекалнята. Ако бях добър директор, щях да подновя собствения си договор, но вече не мога да направя нищо по въпроса.

Снимка 374172

Източник: GettyImages

Феновете през годинати винаги са показвали колко много ме обичат. В замяна винаги правех същия избор. Аз не ги замених за някаква хипотетична купа, която не е сигурно, че ще спечелиш, щом си тръгнеш", каза Де Роси.

Италианският халф има 615 мача с екипа на Рома.

Официално: Даниеле Де Роси напуска Рома след края на този сезон

Официално: Даниеле Де Роси напуска Рома след края на този сезон

Последният му мач ще бъде срещу Парма на 26 май