Николо Дзаниоло е един от трагиците на януарския трансферен прозорец. Не защото премина от Рома в Галатасарай, а с цялостното си поведение по време на трансферния период. Всичко това накара едва трима съотборници от целия отбор на Рома да му напишат честитка за трансфера.

"Corriere dello Sport" твърди, че само Леонардо Спинацола и англичаните Крис Смолинг и Тами Ейбрахам са писали на Дзаниоло, за да го поздравят за преминаването му в Галатасарай. Никой друг!

Това само потвърждава спекулациите, че отношенията на 23-годишния играч с по-голямата част от отбора са се развалили напълно, след като той поиска да напусне Рома през януари. Борнемут му изпрати оферта, която той пренебрегна, след което поиска да напусне, но след това отборът от Висшата лига промени решението си.

В крайна сметка той се озова в Галатасарай с трансфер за 29,5 милиона евро, което е най-скъпият трансфер в Турция през този трансферен прозорец. Турците са сложили клауза за откупуване в договора му, според която всеки, който иска да го откупи, ще трябва да плати 35 милиона евро.

Дзаниоло се присъедини към Рома през 2018 г., на 19 години, като младежки шампион на Италия с Интер за 6,75 милиона евро. Талантът му е безспорен, но явно и той ще потвърди правилото, че за топ кариерата трябва и глава, а не само крака.

Шеф в Рома за Дзаниоло: Мислиш, че си много добър, а те искат Борнемут и Галатасарай

Шеф в Рома за Дзаниоло: Мислиш, че си много добър, а те искат Борнемут и Галатасарай

Шеф в Рома коментира напускането на Дзаниоло