Испанската суперзвезда в мъжкия тенис Рафаел Надал заяви след успеха си над Корентен Муте, че засега се представя по-добре, отколкото е очаквал на турнира от Големия шлем Ролан Гарос.

Матадора, който е 13-кратен шампион в Париж, имаше физически проблеми в последните седмици и пропусна почти целия сезон на клей. Той участва в само два турнира, като не спечели нито един от тях.

"Не бих могъл да опитам да стигна далеч в даден турнир, ако имам физически притеснения всеки ден", заяви той след успеха си с 6:3, 6:1, 6:4 над Муте във втория кръг на Откритото първенство на Франция.

"Ако все пак нещо се случи с тялото ми, ще го приема. Но за момента съм фокусиран изцяло върху тениса. Подготовката ми за "Ролан Гарос" не беше перфектна, така че не съм очаквал перфектен старт на турнира.

Но засега всичко се получава доста добре. Позитивно настроен съм след това, което направих днес. Разбира се, има накъде да подобрявам играта си и ще трябва да го направя, ако искам да имам шансове за продължаване в крайната фаза на турнира", добави Надал.

Рафаел Надал записа победа номер 300 в турнирите от Големия шлем

Рафаел Надал записа победа номер 300 в турнирите от Големия шлем

Това се случи във втория кръг на Ролан Гарос