Немският тенисист Александър Зверев, който по-късно днес ще играе полуфинален двубой на "Ролан Гарос" срещу норвежеца Каспер Рууд, е сключил извънсъдебно споразумение с бившата си партньорка Бренда Петеа по делото за семейно насилие, съобщиха от съда. По този начин делото срещу световния номер 4 в тениса е прекратено.

Той бе обвинен от Петеа, че се е опитал да я удуши в нощта на 20 срещу 21 май 2020 година.

"Александър Зверев и Бренда Петеа стигнаха до заключението, че те искат да решат по мирен начин този конфликт, което е и в интерес на общото им дете", разясни говорителката на съда, Инга Вален.

Двете страни са се разбрали Зверев да изплати финансово обезщетение на експоловинката си. Немецът също трябва да плати 200 000 евро, от които 150 000 ще постъпят в обществения трезор в Германия, а 50 000 ще се използват за благотворителни цели.

"Александър Зверев прие тази ситуация и с оглед на това да съкрати процедурата, което е в интерес и на детето му", заявиха адвокатите на тенисиста Ана Софи Ойшмер и Катарина Дирлам. Така той остава неосъден и невинен, тъй като финансовото извънсъдебно споразумение не означава, че обвиняемият е признал вината си. Презумпцията за невинност остава непроменена.

Адвокатът на Зверев отхвърли обвиненията в домашно насилие

Адвокатът на Зверев отхвърли обвиненията в домашно насилие

Олимпийският шампион обжалва глобата от 450 000 евро