Халфът Тони Кроос заяви, че е сигурен, че ще завърши кариерата си в Реал (Мадрид). Полузащитникът вече обяви оттеглянето си от националния отбор на Германия след края на Евро 2020. 

"Мисля, че 2023 г. е идеална и умишлено избрах нея. Тогава ще съм на 33 години. След това с клуба можем да седнем и да решим заедно дали искаме да удължим договора за още една-две години. Аз съм напълно отворен и за тази възможност", каза Кроос относно окончателното си приключване с футбола.

"Можехме да направим много повече, за да победим Англия. Ако погледнете потоците, финалът беше възможен за нас. Имахме качеството да станем шампиони".

Полузащитникът на Реал посочи две причини за оттеглянето си сега. Те са, за да прекарва повече време със семейството си и да може да се концентрира върху играта си в своя клубен отбор Реал Мадрид. Поради тази причина той вече е разговарял с новия селекционер Флик, който да не го включва в плановете си за националния отбор. Въпреки че бе ключов за спечелването на Мондиал 2014, Кроос имаше чувството, че някои хора в Германия не разбират играта му. Но той признава, че предпочита да бъде "противоречив" в страната си и "признат по целия свят", отколкото обратното.

Тони Кроос приключи с националния отбор на Германия

Тони Кроос приключи с националния отбор на Германия

"Носих фланелката с гордост и страст!"