Вестник Marca анализира как треньорът на Реал (Мадрид) Зинедин Зидан успява да се справи с проблемите в отбора.

Ето какво написа днес изданието:

"През годините мнозина наставници са идвали и са си тръгвали от Реал, но никой от тях не успя да наложи авторитета си над играчите по толкова категоричен начин.

Никой в клуба не си е представял такава съблекалня, която е толкова отдадена и съпричастна със своя треньор, който пък не спира да показва, че управлява по най-добрия начин. Зидан има репутацията на човек, който взима тежки решения, които първоначално не биват приети добре от състезателите му. Той обаче прави това с такт - черта, която придоби в годините си на елитен футболист, като по този начин избягва конфликти.

Снимка 340294

Източник: UEFA.com

В основата на всичко е самочувствието на Зидан при взимането на важни решения и най-често те се оказват правилни. В последно време Бейл и Иско са на пейката, но преди това още Рафаел Варан, Хамес Родригес и Марко Асенсио се сблъскаха с това и повечето регираха смирено, като наведоха глави, за да могат след това да тръгнат нагоре.

В момента нито един от футболистите, които не са сред любимците на Зизу, не казва дори лоша дума за него. Това е видно и от разговорите им с медиите, което е доказателство за ръководната роля на французина над своите "воини". Това е така, защото и той никога не критикува публично даден състезател. Това уважение се пренася и помага за постигането на добри връзка между него и футболистите".

Зинедин Зидан възвърнал увереността на Кристиано Роналдо

Зидан възвърнал увереността на Роналдо

"Концентрирай се върху това, което умееш най-добре"