В сайта на Реал (Мадрид) се появи послание от Кристиано Роналдо, минути след като бе официализиран трансферът на звездата в Ювентус.

Ето какво гласи съобщението на португалеца:

"Годините, които прекарах в Реал и в Мадрид са може би най-щастливи в моя живот. Изпитвам чувства на огромна благодарност към отбора и града и мога само да благодаря на хората за любовта и обичта, която получих. Вярвам обаче, че е дошло времето да отворя нова страница в живота ми и затова помолих от клуба да приемат молбата ми за трансфер. Усещам, че това е правилното действие и моля нашите последователи да ме разберат. Това бяха невероятни и уникални девет години за мен. Всичко бе изпълнено с вълнение. В Реал винаги е трудно, защото очакванията са много сериозни, което не ме е притеснявало никога. Знам, че няма да забравя това, че тук усещах футбола по уникален начин.

Имах невероятни съотборници, както на терена, така и в съблекалнята. Усещах топлото посрещане на трибуните на "Сантяаго Бернабеу" всеки път, когато побеждавахме. Спечелихме заедно три поредни Шампионски лиги и общо четири за пет години. А с тяхната помощ, аз успях на индивидуално ниво да имам честта да спечеля четири Златни топки и три Златни обувки. Всичко това стана, благодарение на този огромен клуб. Реал (Мадрид) завладя сърцето ми, както и това на моето семейство. Затова искам да благодаря повече от всякога: на клуба, президента, директорите, колегите ми, лекарите, физиотерапевтите, работниците и всички, които правят всичко възможно и работят неуморно Реал да е толкова голям клуб. Благодаря още веднъж на феновете. Благодаря и на испанския футбол. За  тези девет години, в които бях част от Ла Лига, играх срещу страхотни съперници. Цялото ми уважение и признание за всеки един от тях. Знам, че е дошло времето за промяна. Тръгвам си, но цветовете на фланелката и самата тя винаги ще я чувствам като моя, където и да бъда. Благодаря на всички и разбира се, както казах за първи път на нашия стадион преди 9 години: Hala Madrid!".

Официално: Реал (Мадрид) продаде Кристиано Роналдо на Ювентус

Голямата сделка е факт! Реал продаде Кристиано Роналдо на Ювентус!

Трансферът е осъществен по изричното желание на португалската звезда