Реал (Мадрид) отговори с видео четири минути и половина на съперника си Барселона след обвиненията на президента Жоан Лапорта, че "белите" са "отбора на режима" и този, който дълги години е фаворизиран за сметка на останалите в испанския футбол.

Лапорта даде пресконференция в понеделник, за да защити каталунците от обвиненията, че са направили плащания на Хосе Мария Енрикес Негрейра, бивш вицепрезидент на техническата комисия на съдиите.

Отборът на Барселона е обект на разследване от страна на УЕФА и на прокуратурата в Испания за предполагаема корупция. Тимът е обвинен, че е платил над 7 милиона евро на компания, собственост на Негрейра.

Карло Анчелоти със специални поздрави за Пловдив

Карло Анчелоти със специални поздрави за Пловдив

И Христолов

Лапорта избра да насочи светлината на прожекторите към Реал Мадрид, заявявайки, че "исторически е бил облагодетелстван от решения. Исторически и понастоящем. Отбор, който е смятан за отбора на режима на деня поради близостта си до силните на деня", имайки предвид връзката с испанския диктатор Франческо.

Това накара "белите" да отговорят с необикновено и дълго видео, което беше излъчено в социалните мрежи и телевизията на Реал Мадрид, в което се описват връзките на Барселона с Франко.

Видеото първоначално пита "Кой е отборът на режима?" в ясен отговор на коментарите на Лапорта, преди да представи няколко факти.

"Камп Ноу" беше открит от генералния министър на Франко - Хосе Солис Руис", се казва във видеото.

"Барселона направи Франко почетен член на клуба през 1965 годиниа . . . връчи му награди три пъти", добавиха от клуба.

Видеото също така изтъкна успехите на Барселона в сравнение с Реал Мадрид по време на ерата на Франко от 1939-а до смъртта му през 1975-а, заедно с това, че неговото управление е помогнало за спасяването на клуба от фалит три пъти.