Ако Хетафе обжалва и Ла Лига стриктно спазва правилата, Реал (Мадрид) може да загуби мача, който снощи спечели с 1:0 с гол на Асенсио.

Каталунският вестник "Спорт" подчертава грешката на Реал (Мадрид), която може да ги лиши от победата.

В 84-ата минута Едуардо Камавинга напусна игра, а на негово място влезе Алваро Одриозола. Но планът на Анчелоти беше Одриозола да влезе вместо Асенсио, но Камавинга се контузи и трябваше да се направи промяна на плана.

Реал (Мадрид) - Хетафе 1:0 в мач от Ла Лига

Хетафе измъчи Реал (Мадрид) на "Бернабеу"

Асенсио отбеляза победния гол за домакините

Одриозола обаче трябваше да влезе в игра на мястото на Асенсио, а в същия момент от пейката на Реал му казаха, че остава в игра и замениха контузения Камавинга.

"Смените влизат в сила, когато резервата влезе на терена. От този момент футболист, който напусне терена, става резервен играч, а резервата става настоящ играч и може да започне да играе", гласи правилото.

Това правило вече влезе в сила, когато Реал (Мадрид) промени решението си и извади Камавинга вместо Асенсио, който вече беше напуснал терена.

Ако Реал (Мадрид) бъде обвинен, трите точки трябва да бъдат отнети и служебно присъдени на Хетафе.

Реално погледнато това е незначителна грешка, допусната по принуда и е въпрос на секунди, но ако Хетафе обжалва и Ла Лига стриктно спазва правилата, точките могат да бъдат дадени на отбора, който се бори за оцеляване.